Search
Close this search box.

Erasmus+

Σπουδες

Erasmus+

Το Πρόγραμμα Erasmus αποτελεί τη ναυαρχίδα των Προγραμμάτων εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενθάρρυνση της διασυνοριακής κινητικότητας εντός της Ευρώπης των φοιτητών. Στόχος του Προγράμματος είναι να καλλιεργηθεί μια πανευρωπαϊκή προσέγγιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας στην Ευρώπη και τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Η μετακίνηση των φοιτητών σε άλλες χώρες και η έκθεσή τους σε άλλες κουλτούρες όχι μόνο εμπλουτίζει τη φοιτητική τους εμπειρία, αλλά συγχρόνως τους προετοιμάζει για έναν κόσμο εργασίας που απαιτεί ευελιξία και προσαρμοστικότητα, ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της Ευρώπης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, επικαιροποίησε (Αρ. Συν. 51/1-12-2021) και ισχύουν για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 οι προϋποθέσεις συμμετοχής των φοιτητών που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+, ώστε να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

 1. Να είναι τουλάχιστον στο δεύτερο έτος σπουδών
 2. Να έχουν με επιτυχία εξεταστεί στο μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων τους
 3. Να αποδεικνύεται ότι γνωρίζουν Αγγλικά σε ικανοποιητικό επίπεδο (επίπεδο Lower)
 4. Να μην φοιτούν σε μεγαλύτερο από Ζ’ εξάμηνο (έως και Ζ’ εξάμηνο)
 5. Να είναι διατιθέμενοι να εργαστούν και να μάθουν σε Διεθνές περιβάλλον και να είναι δεκτικοί στη διαφορετικότητα και πολυ-πολιτισμικότητα
 6. Οι φοιτητές που έχουν κάνει χρήση κινητικότητας ERASMUS μπορούν να επιλεγούν εφόσον ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των φοιτητών που μετακινούνται για πρώτη φορά.
 7. Χαμηλή προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές που επιλέγουν ως πόλη κινητικότητας την πόλη προέλευσης τους

Προκειμένου να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+ μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Τμηματικώς Υπεύθυνη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου στο email krentzou@uoi.gr

Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων του Πανεπιστημίου στα στοιχεία που θα βρείτε ΕΔΩ

 

Κάνετε κλικ ΕΔΩ για πληροφορίες αναφορικά με τα απαιτούμενα έγγραφα υποβολής αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus+ (Σπουδές ή/και Πρακτική Άσκηση), καθώς και υποβολή αίτησης συμμετοχής.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την Τμηματικώς Υπεύθυνη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου στο email krentzou@uoi.gr

Η υποτροφία ERASMUS συντελεί στην πρόοδο των φοιτητών και ταυτόχρονα στην προώθηση της καλής φήμης του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Ηλικία και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής μέσα από τη διαπανεπιστημιακή μεταφορά καλών εκπαιδευτικών και μαθησιακών πρακτικών.

Τα κριτήρια επιλογής των φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό μέσω του Προγράμματος Erasmus, συνοπτικά είναι:

 1. Ο αριθμός των μαθημάτων που έχει περάσει ο φοιτητής
 2. Ο μέσος όρος της βαθμολογίας του
 3. Η γνώση α΄ ξένης γλώσσας
 4. Η γνώση β΄ ξένης γλώσσας
 5. Τα κίνητρα συμμετοχής του στο πρόγραμμα
 6. Η δραστηριοποίηση του για τη σύναψη νέας συνεργασίας με Ίδρυμα του εξωτερικού

Πιο αναλυτικά, η βαθμολογία εξάγεται ως εξής:

 1. Μέσος όρος μονάδων ECTS ανά εξάμηνο (30%): Πλήθος ECTS/αριθμός εξαμήνου
 2. Μέτρηση Αποδοτικότητας Φοιτητή (40%): Μ.Ο. Βαθμολογίας
 3. Γνώση Α΄ Ξένης Γλώσσας (20%): Πιστοποίηση επιπέδου Β1 – 5 points, Πιστοποίηση επιπέδου Β2 (Lower)- 10 points, Πιστοποίηση επιπέδου Γ1 (Advanced) – 15 points, Πιστοποίηση επιπέδου Γ2 (Proficiency)- 20 points
 4. Γνώση Β΄ Ξένης Γλώσσας 5%: Πιστοποίηση επιπέδου Β1 – 5 points, Πιστοποίηση επιπέδου Β2 (Lower)- 10 points, Πιστοποίηση επιπέδου Γ1 (Advanced) – 15 points, Πιστοποίηση επιπέδου Γ2 (Proficiency) – 20 points
 5. Κίνητρα Συμμετοχής στο Πρόγραμμα (5%): Επιβράβευση φοιτητών που επιδεικνύουν υψηλά κίνητρα για συμμετοχή στο πρόγραμμα. Το κριτήριο αυτό λειτουργεί συνδυαστικά με τη συνάντηση – συζήτηση των φοιτητών με τον Τμηματικό Υπεύθυνο ERASMUS. Στη συνάντηση οι φοιτητές αυτοπαρουσιάζονται, εκφράζουν τα κίνητρα για τη συμμετοχή τους και αναδεικνύουν τις ερευνητικές-ακαδημαϊκές-κοινωνικο-πολιτισμικές δεξιότητες και ικανότητες που διαθέτουν καθώς και τη διάθεσή τους να εργαστούν σ’ ένα διεθνές περιβάλλον διαφορετικότητας και πολύ-πολιτισμικότητας.
 6. Επιβράβευση φοιτητών που με τη βοήθεια του Τμηματικού Υπευθύνου έκαναν τη διαδικασία υπογραφής Inter-Institutional Agreement με κάποιο Ίδρυμα του εξωτερικού (+1 βαθμός).

Εμπειρίες φοιτητών του τμήματος

Ελένη
ΕλένηUniversidad de Coruña, Ισπανία
Read More
Επέλεξα να συμμετέχω στο πρόγραμμα Erasmus διότι είναι μια μοναδική εμπειρία για έναν φοιτητή να σπουδάζει σε ένα ξένο πανεπιστήμιο, έρχεται σε επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο , μαθαίνει νέα συστήματα εκπαίδευσης , υιοθετεί έναν νέο τρόπο ζωής σε μια ξένη χώρα, ωριμάζει και γίνεται αυτόνομος. Επιπλέον, ταξιδεύει, περνάει όμορφα και διασκεδάζει με τους καινούργιους φίλους που έχει στην ξένη χώρα
Παναγιώτα
ΠαναγιώταVIA UNIVERSITY COLLEGE, Δανία
Read More
Κατάφερα να κάνω φίλους, να εξασκήσω τα αγγλικά μου και φυσικά κατέχω καινούργιες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο μου! Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια μοναδική εμπειρία και μόνο να σας προσφέρει μπορεί!
Δέσποινα
ΔέσποιναVIA UNIVERSITY COLLEGE, Δανία
Read More
Κέρδισα πολλά τόσο σε εμπειρίες όσο και σε γνώσεις. Έμαθα να ζω με άλλα άτομα, να είμαι μέρος μια μικρής κοινότητας. Να βγαίνω από το comfort zone και να προσπαθώ, να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Έμαθα πολλά πράγματα για το αντικείμενο μου, τα οποία ελπίζω πως θα τα χρησιμοποιήσω αργότερα. Να δουλεύω με διαφορετικούς τρόπους και σκέψεις. Το πρόγραμμα Erasmus είναι μια εμπειρία ζωής που μόνο αν κάποιος τη ζήσει, θα καταλάβει πόσα σου προσφέρει!
Δανάη
ΔανάηUniversidad de Coruña, Ισπανία
Read More
Θεωρώ τα προγράμματα Erasmus μια από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχουν οι νέοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις μέρες που ζούμε δεν υπάρχει μεγαλύτερη γνώση από την ανταλλαγή πολιτισμών, ιδεών και κουλτούρας. Προσωπικά λατρεύω τα ταξίδια και έχω συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα Erasmus+ εκτός πανεπιστήμιου. Πριν καν επιλέξω τι θέλω να σπουδάσω ήξερα ότι θέλω να κάνω Erasmus+. ΚΑΝΤΕ ΤΟ!! Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη του προτείνω να κάνει Erasmus. Είναι η καλύτερη επιλογή και ειλικρινά δεν υπερβάλλω. Γεμίζεις 3 βαλίτσες εμπειρίες και 2 τόνους υπέροχες αναμνήσεις.
Ευστρατία
ΕυστρατίαUniversidad de Coruña, Ισπανία
Read More
Αξέχαστες εμπειρίες ζωής και μια μεγάλη καινούργια οικογένεια από όλο τον κόσμο που σίγουρα θα ξανά βρεθούμε. Είναι η καλύτερη εμπειρία που είχα στην ζωή μου και θα την έκανα όσες φορές μου δινόταν η ευκαιρία. Να μην φοβάστε να διαλέξετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα Εrasmus και σίγουρα μέσα από αυτή την κινητικότητα θα βγείτε μόνο κερδισμένοι
Previous
Next

Συνεργαζόμενα Ιδρύματα

Βουλγαρία
Βουλγαρία
Γαλλία
Γερμανία
Δανία
Δανία
Ισπανία
Ισπανία
Ισπανία
Ισπανία
Ιταλία
Κύπρος
Λιθουανία
Λιθουανία
Λιθουανία
Ουγγαρία
Ουγγαρία
Πορτογαλία
Ρουμανία
Τουρκία
Τουρκία