Search
Close this search box.
stigmiotypo-2023-03-27-124758-300x289
Πρόσκληση σε διαδικτυακή παρουσίαση της εφαρμογής Bebbo, UNICEF

Αγαπητοί φοιτητές/Αγαπητές φοιτήτριες,

Με στόχο την υποστήριξη των νέων γονέων, αλλά και των παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Γραφείο της UNICEF, διοργανώνουν διαδικτυακή παρουσίαση ενός πολύτιμου εγχειριδίου για γονείς και παιδαγωγούς σε μορφή App! Το Bebbo αποτελεί ένα σημαντικό, σύγχρονο εργαλείο στα χέρια του κάθε γονέα/φροντιστή και παιδαγωγού για να δημιουργήσουμε μια κοινή γλώσσα μεταξύ προσχολικού προγράμματος και οικογένειας!

Η παρουσίαση, η οποία υλοποιείται στα πλαίσια του μαθήματος «Συνεργασία Γονέων και Παιδαγωγών στην Προσχολική Αγωγή και Φροντίδα», το οποίο διδάσκεται από τη Δρ. Κωνσταντίνα Ρέντζου, Επίκουρη Καθηγήτρια του ΤΑΦΠΠΗ, θα γίνει διαδικτυακά τη Δευτέρα, 22 Απριλίου στις 14.00.

Η παρουσίαση είναι ανοιχτή σε όλους του φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος. Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω Teams πατώντας εδώ ή να παρευρεθείτε στην τάξη 314.

Κωνσταντίνα Ρέντζου και Ελένη Χρονοπούλου

 

Περιγραφή Bebbo

Η ψηφιακή τεχνολογία έχει πολλά να προσφέρει στον τομέα της αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία, στην ενίσχυση της γονεϊκής εμπλοκής και την βελτίωση της επικοινωνίας οικογένειας και παιδικού – βρεφικού σταθμού στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η συμμετοχή στην προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην Ελλάδα είναι μειωμένη  σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς στόχους, οι γονείς χρειάζονται ακόμα περισσότερη πληροφορία και καθοδήγηση για το πώς να υποστηρίξουν την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών τους στο σπίτι.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία δημιούργησε μια καινοτόμο πλατφόρμα για τους γονείς και παιδαγωγούς παιδιών από 0 έως 6 ετών, με τη μορφή μιας εφαρμογής για κινητά.

Το Bebbo

  • Το Bebbo είναι η πρώτη δωρεάν εφαρμογή γονικής μέριμνας στην Ελλάδα που έχει προσαρμοστεί στο ελληνικό πλαίσιο και παρέχει τη δυνατότητα στους γονείς  και φροντιστές να εξοικειωθούν, να παρακολουθήσουν και να υποστηρίξουν όλες τις πτυχές της υγείας και της ανάπτυξης του παιδιού τους.
  • Το Bebbo προσφέρει ολοκληρωμένες, τεκμηριωμένες συμβουλές και διαδραστικά εργαλεία που προσφέρουν καθοδήγηση σε όλο το φάσμα της υγείας των παιδιών ηλικίας 0-6 ετών: παιχνίδι και μάθηση, υγεία, διατροφή και θηλασμός, ανταποκρινόμενη γονική μέριμνα, προστασία και ασφάλεια και ευημερία των γονέων/φροντιστών.
  • Το Bebbo είναι ένα συμπληρωματικό εργαλείο για τον γονέα, φροντιστή και τον παιδαγωγό στην αγωγή και φροντίδα βρεφών και νηπίων με απώτερο στόχο την έγκαιρη ανίχνευση και παραπομπή με έμφαση στη γεωγραφική κάλυψη και την οικονομική προσιτότητα μέσω της χρήσης

Μπορείτε να γνωρίσετε απευθείας το Bebbo, κατεβάζοντας το στο κινητό σας ΔΩΡΕΑΝ σε Android και iOS πατώντας εδώ.

 

Συνοπτικό Βιογραφικό κας Ελένης Χρονοπούλου

Η Ελένη Χρονοπούλου είναι απόφοιτος Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕΙ Αθηνών, κατέχει Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση και Αξιολόγηση Επαγγελματικού, Περιβαλλοντικού και Φαρμακευτικού Κινδύνου, ΕΚΠΑ, έχει δίπλωμα σε μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία, καθώς και επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Έχει περισσότερα από 12 χρόνια εμπειρίας ως κοινωνική λειτουργός σε Διεθνείς Οργανισμούς, όπως οι Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί χωρίς Σύνορα κ.α. σε θέματα προστασίας και κοινωνικής ένταξης ευάλωτων ομάδων όπως ηλικιωμένοι, γυναίκες που επέζησαν βίας, παιδιά, μετανάστες και πρόσφυγες.  Η κ. Χρονοπούλου ασχολείται με την έρευνα, τη διαχείριση και την υλοποίηση έργων της ΕΕ, σε τομείς όπως η κοινωνική ένταξη και η δια βίου μάθηση για επαγγελματίες και ευάλωτες ομάδες. Τα τελευταία τρία χρόνια απασχολείται ως ειδική σε ζητήματα παιδικής προστασίας στο γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα με επίκεντρο την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή βίας και την αποιδρυματοποίηση.

Πληροφορίες Ανακοίνωσης

Σημαντική ημερομηνία:

Σχετικός σύνδεσμός:

Συνημμένα αρχεία​:

No data was found